keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Ei parsakaalipasta ole ankeaa


Minulla ei ollut aikomustakaan kirjoittaa tästä ruuasta, mutta siitä tulikin niin hyvää, että muutin mieleni. Pari päivää sitten oli nimittäin se viikoittaista kauppareissua edeltävä päivä, ja tällä kertaa kaupassakäyntiväli oli venähtänyt vielä normaalia pidemmäksi. Toisin sanoen, jääkaapissa ei kovin montaa tuotetta ollut valon lisäksi. Yksi hyvä parsakaali oli ja siitä olin jo aiemmin päättänyt tehdä jonkun kasvispastan, mutta nyt ajatus vain tuntui jotenkin tylsältä. Pikainen vilkaisu sinne melko tyhjään jääkaappiin paljasti kuitenkin myös tuorejuustopaketin sekä sitruunan, joiden kautta ajatus alkoi hahmottua. En ole suuri kermaisten pastojen ystävä, mutta toisinaan sellainenkin maistuu ja tuorejuustossa on kuitenkin hieman myös happamuutta taittamassa täyteläistä makua. Lisäksi muistin toisessa kaapissa odottavat kuivatut herkkutatit. Eikä arkiruoka näyttänyt tai maistunut enää yhtään ankealta.

Parsakaali-herkkutattipasta (kahdelle)

n. 200g parsakaalia (1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kuivattuja herkkutatteja
200g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sienten liotuslientä
1/2 sitruunan mehu ja 1/4 raastettu kuori
mustapippuria
suolaa
250g täysjyväpastaa
(parmesanlastuja tai -raastetta)

1. Liota ja valuta herkkutatit, mutta ota liemi talteen. Silppua sipuli sekä valkosipuli, ja pilko parsakaali pieniksi paloiksi. Minä käytin myös varren, kuorin sen ja leikkasin ohuiksi viipaleiksi. Laita parsakaalit ja sipuli keskilämpimälle pannulle kuullottumaan. 

2. Kiehauta pastavesi ja laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan, mutta valuta noin kolme minuuttia ennen ohjeen mukaista valmistumisaikaa. Pastan kiehuessa lisää herkkutatit parsakaalin ja sipulien joukkoon ja jatka paistamista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu sekä tuorejuusto, ja notkista pienellä määrällä sienten liotuslientä. Lisää osittain kypsynyt pasta pannulle ja anna kypsyä al denteksi, samalla kastikkeen makuja itseensä keräten. Lisää halutessasi vielä sienilientä, varsinkin, jos haluat enemmän kastiketta. Kun pasta on sopivaa, raasta pinnalle parmesania ja tarjoile saman tien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti