perjantai 21. joulukuuta 2012

Vähemmän jouluista - lohi-fenkolisalaatti aasialaisvaikuttein


Ennen joulua tulee tietysti syötyä jos jonkinlaista jouluruokaa, mutta ihan viime metreillä on kiva ottaa pieni paussi, niin jouluruuat maistuvat sitten sitäkin paremmilta :) Tässä hengessä tein eilisen mausteisen lohisalaatin, joka oli raikkailta mauiltaan lähes kesäinen, vain tuore korianteri puuttui. Lohen ja fenkolin olisi voinut myös grillata, jos olisi jaksanut kaivaa uskollisen pallogrillin lumihangesta. Muutaman tällaisen aterian jälkeen kinkku maistuu taas kahta paremmalta!

Lohi-nuudeli-fenkolisalaatti

300g nahatonta lohifilettä
1 fenkoli
1 tuore chili
n. 15 cm pätkä kurkkua
kourallinen riisinuudeleita (ennen valmistusta)
1 porkkana
1 punasipuli
peukalon kokoinen pala inkivääriä

kastike
2 limetin mehu
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 rkl seesamiöljyä
2-3 rkl soijakastiketta
1 rkl siirappia

1. Viipaloi fenkoli, chili kurkku ja punasipuli salaattikulhoon. Raasta mukaan porkkana ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon.

2. Valmista nuudelit paketin ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita ne sitten salaattiin.

3. Paista lohipalaa keskikuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Anna levähtää hetki, ja revi sitten salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti